## **LANDES** 2<sup>nd</sup> summer school

Meeting title	YADES 2 <sup>nd</sup> Summer School		
Venue	hybrid mode - in presence at Politecnico di Milano - online at https://politecnicomilano.webex.com/meet/julia.georgi		
Date and time   location	30 May 2022, 14:00 - 18:45 CET   Politecnico di Milano, Campus Leonardo, Building 11, ground floor, aula Rogers 31 May 2022, 10:00 - 17:00 CET   Politecnico di Milano, Campus Leonardo, Building 5, ground floor, aula Castigliano		
Organizer	POLIMI		
Chair	Julia Tzortzi		
Work Package (if applicable)			
Status/Issue	Final		
Date of last changes	26/05/2022		





## Agenda

#	Day (30/05)	Time	Topics	Presenter
	14:00		Registration	
1	14:30 - 14:40	10 mins	Welcome in ABC Department	Prof. Capolongo Head of DABC - POLIMI
2	14:40 – 14:50	10 mins	Summer School opening	Prof. Julia Tzortzi
3	14:50 – 15:00	10 mins	Welcome by YADES Coordinator	<b>Prof. Tasos Doulamis</b> , YADES Coordinator
4	15:00 – 15:15	15 mins	Welcome by the Project Officer	Aleksandra SCHOETZ- SOBCZAK, Project Officer, European Research Executive Agency, Unit REA.A3 – Marie Skłodowska-Curie Actions – Staff Exchanges, European Commission.
5	15:15 – 16:00	45 mins	The heritage value of Landscape	Maguelonne Déjeant- Pons, Head Landscape, Environment, Major Hazards Division, Executive Secretary Council of Europe Landscape Convention / Chef Division Paysage, Environnement, Risques majeurs, Council of Europe
	16:00 - 16:30	30 mins	coffee break	
7	16:30 - 17:15	45 mins	A short history of Landscape Architecture and heritage in the UK	Adam White, Chair of Fellow of the 'Royal Chartered' Landscape Institute
8	17:15 - 18:00	45 mins	An example of urban resilience and reconstruction: the case of Berlin	Prof. Michele Caja Associate Professor of Architectural and Urban Design at POLIMI-DABC
9	18:00 - 18:45	45 mins	The UNESCO Chair and the role of heritage in Mantova MSc program	Prof. Federico Bucci Full Professor of History of Architecture at POLIMI-DABC - Mantova UNESCO Chair Elena Fioretto Ph.D., Postdoctoral research fellow



#	Day (31/05)	Time	Topics	Presenter
	10:00 – 10:15	15 mins	Opening of day 2	Prof. Julia Tzortzi
1	10:15 - 11:00	45 mins	Seminar on RS methodologies. Land change/movements EO methods and modelling (GMCY)	Betty Charalampopoulou President and CEO in GEOSYSTEMS HELLAS
2	11:00 - 11:45	45 mins	Socioeconomic modeling of urban CH areas (RG)	Dimitris Tsarpalis Risk Engineer at Resilience Guard GmbH
3	11:45 - 12:30	45 mins	Risk and resilience assessment of urban CH areas (NTUA)	Prof. Dimitrios Vamvatsikos Associate Professor at NTUA
	12:30- 14:00	90 mins	lunch time	
4	14:00 – 14:45	45 mins	The limits of the urban agriculture	Prof. Antonio Longo Full Professor of Urbanism at POLIMI-DASTU
5	14:45 – 15:30	45 mins	Urban agriculture as heritage	Prof. Paola Branduini Researcher in Restoration at POLIMI-DABC Prof. Lionella Scazzosi Full Professor of Restoration at POLIMI-DABC
6	15:30 - 16:15	45 mins	Focus Group on GI and NBS in Historical Urban Landscapes	Maria Stella Lux, PhD candidate in Landscape Architecture at POLIMI-DABC
7	16:15 - 17:00	45 mins	Creating an urban green infrastructure by regenerating the old Piacenza railway root (thesis awarded with "Città accessibile a tutti" by INU and published in Urbanistica Informazioni)	Elena Persico Landscape Architect at LAND Italia SRL